Veelgestelde vragen

Zit je nog met vragen? Misschien vind je het antwoord onderaan deze pagina wel terug!


Vind je toch helemaal niet wat je zoekt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via de pagina Contact.

Inklapbare content

Wat is een persbrok?

Wat is het?

Als puur natuur merk zijn we enorme voorstander van onze koudgeperste brokken. Ze hebben namelijk veel voordelen en sluiten volledig aan bij onze visie. Onze persbrokken zijn de beste match met ons versvlees, omdat ze hand in hand werken tijdens het verteringsproces.

Tijdens het koudpersproces worden de brokken niet blootgesteld aan hoge temperaturen, waardoor voedingsstoffen puur zijn en beter behouden blijven. Denk hierbij aan essentiële voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en enzymen die belangrijk zijn voor de algehele gezondheid van jouw viervoeter.

Heeft jouw hond eerder een doffe vacht, gemakkelijk jeuk, likt jouw vriend veel te veel aan zijn poten, … ? Een gezonde vacht start met gezonde darmen en ook daar dragen onze koudgeperste brokken aan bij. Ze zijn namelijk gemakkelijker verteerbaar, bevatten ingrediënten van hoge kwaliteit en bevatten onze gezonde zalmolie, die gekend staat om zijn voordelen voor een glazende vacht.

Bij hoge temperaturen kunnen vetten in een brok gaan oxideren wat nadelige effecten kan hebben, zeker wanneer jouw viervoeter een gevoelige spijsvertering heeft. Daarnaast zijn er weinig hulpstoffen nodig bij dit proces, wat minder triggers en allergische reacties met zich meebrengt.

Ons advies is om slecht 1% van het gewenste lichaamsgewicht te voeren. Dit zorgt voor de opnamen van voldoende kwalitatieve voedingsstoffen, geeft rust aan het spijsverteringssysteem en onder het motto "alles wat erin gaat, moet er weer uit" ook minder hoopjes. 😉

Hoe opstarten?

Indien je hond overschakelt van geëxpandeerde brok op persbrok is het aan te raden om de huidige brok eerst volledig op te maken en daarna voorzichtig te beginnen met de persbrok. De eerste dag geef je 1/3 van zijn benodigde hoeveelheid, dag twee geef je 2/3 van de benodigde hoeveelheid. Indien dit goed verloopt, geeft u vanaf dag drie de normale portie zoals aangegeven in de voedingstabel. Deze brok dient goed afgewogen te worden gezien dit een van nature erg zware brok is. Op het zicht lijken de porties dan ook erg klein qua volume, maar de porties dienen gerespecteerd te worden voor een gezond voedingspatroon! 

Opgelet: Is jouw hond nog niet gewend aan koudgeperste brokken? Geef het even tijd en zorg steeds voor vers water. Gevoelige darmen hebben nood aan rust en de overstap kan wat tijd vragen.

 

Google is geen dierenarts, gezond verstand blijft nummer 1, jij kent jouw viervoeter het allerbeste. Ga wanneer nodig tijdig langs een dierenarts.

Mijn hond heeft gezondheidsproblemen en/of allergieën, wat mag ik hem/haar geven?


Onze voeding is gebaseerd op 100% natuurlijke ingrediënten om jouw trouwe vriend te geven wat hij of zij verdient: niets minder dan het allerbeste.


Heeft je hond speciale medische noden? Overleg dan zeker eerst met dierenarts wat kan en wat niet. We helpen je graag verder met het maken van de juiste keuzes op basis van het gedeelde medische advies.

Er is een probleem met mijn bestelling, wat moet ik doen?

 

We doen er alles aan om jou en je viervoeter(s) zo goed als mogelijk van dienst te zijn. Echter gaan er soms jammer genoeg wel eens dingetjes mis.
Werden de foute artikelen bij jou geleverd of blijft je pakje wel erg lang onderweg? 
Als je 1 van deze of een andere rariteit opmerkt bij jouw bestelling, aarzel dan niet om ons te contacteren via de contactpagina.

Gelieve hierbij zeker het volledige bestelnummer van de afwijkende zending alsook een duidelijke omschrijving van het probleem mee te sturen! Zo kunnen we jou het best & het snelst verder helpen.